Aktiviteter

Furukollen Psykiatriske Senter har stort fokus på aktivitetet, både fyskisk og andre typer aktiviteter. Vi mener at et meningsfylt aktivitetstilbud, individuelt og i grupper, bidrar til økt mestringsfølelse, samt styrkning av egen identitet, selvfølelse og selvhevdelse – hvilket bidrar til økt livskvalitet. 
kontakt-oss

Snakk med oss

Tlf: 63 90 30 10  /   E-post: post@sfps.no  /   Kontakt

Trimrom og buldresal

Vi har et velutstyrt trimrom på 100 kvm. Trimrommet er innredet i nært samarbeid med fysioterapeut, og inneholder blant annet slynger, treningsstasjoner, vektutstyr, tredemøller, spinningsykler, bordtennisbord og annet utstyr til ballspill. Trimrommet er åpent alle dager mellom kl. 07.30 og 22.00. 

Vi har i tillegg en 90 kvm stor sal som brukes til fotballtrening, innebandy og yoga, mens de klatrelystne kan prøve seg på buldreveggen.

Furukollen har også abonnement hos det lokale treningssenteret Spenst, som kan benyttes av de som bor hos oss, etter avtale.

Furukollen samarbeider med Nes fysioterapisenter vedrørende brukere som har behov for individuell fysioterapi.
Furukollen_MG_2943

Studio Manhattan

Studio Manhattan er et flebruksstudio som brukes til konserter, brettspill, TV-spill, filmkvelder, musikkterapi og mye annet. Det arrangeres felles samlinger, i tillegg til å være et sted våre avdelinger kan gjennomføre egne aktiviteter.
a%20stemning%202%20low%20til%20nett

Drivhuskafe

En dag i uka har vi åpen kafé i drivhuset. Her serveres lunsj til beboere og personal. Drivhuskaféen drives av beboere som har dette som arbeidsoppgave, med støtte fra personalet.


Drivhus

Drivhusgruppa består av beboere og personal. De står for egenproduksjon av ulike typer grønnsaker i eget drivhus, samt ettersyn og vedlikehold av blomster og frukttrær. Drivhusgruppa sår, stikler, driver frem og høster blant annet tomater, squash, agurk og sukkererter, samt mange ulike blomster. Gruppa drar også på turer i naturen, til parker og andre relevante steder for inspirasjon.
Furukollen_MG_3335_2

Innebandy

Innebandytrening arrangeres hver torsdag kveld. Treningen foregår i buldresalen


Fotball

Det arrangeres fotballtrening hver helg – innendørs på vinteren og utendørs når vær og føre tillater det. Trenerjobben er fordelt på ansatte med god fotballerfaring. 


Afrikansk dans

I perioder har vi beboere som ønsker afrikansk dans. Vi tilrettelegger for dette og kan arrangere både individuelle timer og gruppetimer.


Yoga 

Ukentlig arrangeres det gruppetimer og individuelle timer i yoga. Timene har fokus på pust og tilstedeværelse.
 
furukollen-yoga-2

 

Bruktmarked

Furukollen har et eget bruktmarked, hvor det leveres inn brukte klær. Bruktmarkedet er åpent for beboerne en gang i uka. Klærne er gratis, og dette er et tiltak som det settes stor pris på.

Bruktmarkedet drives av personal og brukere, og fungerer som en fin arena for arbeidstrening og aktivisering.


Svømming

Det arrangeres felles tur til Nes svømmeanlegg en gang i uka, med felles transport fra Furukollen.


Matgruppe

En gang annenhver uke arrangeres matgruppe, hvor deltakerne selv bestemmer menyen og lager maten. Matgruppa benytter seg av kantinekjøkkenet, utenom åpningstid.

 

Furukollen_MG_2653

 

Kunst- og håndverksgruppe

En kveld i uka arrangeres kunst- og håndverksgruppe. Her kan beboerne få veiledning, utøve sine hobbyer og utfolde seg kreativt med brodering, sying, trearbeid, maling og tegning, skinnarbeid og annet de ønsker å holde på med.